Ensalada mediterránea con anchoas do Cantábrico

Ensalada mediterránea con anchoas do Cantábrico

Cando queres comer algo fresco pero nutritivo que che deixe ben satisfeito, non hai nada coma unha boa ensalada chea de ingredientes saudables. Para que sexa un prato completo podemos engadir proteínas de calidade como conservas de ovo e peixe, neste caso filetes de anchoa do Cantábrico. As fabas verdes rouban o foco da clásica leituga para enriquecer aínda máis a receita.

  • Ingredientes: 150 g de feixóns verdes redondos, 10 tomates cherry, 2 ovos, 8 filetes de anchoa do mar Cantábrico, 2 culleres de sopa de olivas pequenas, 200 g de atún en conserva ou bonito, 2 culleres de sopa de aceite de oliva virxe extra, 1/2 cucharadita de zume de limón, 1 cucharadita de vinagre de Xerez, allo granulado, pementa negra e sal .
  • Elaboración: cocer os ovos en auga fría durante 10-11 minutos e arrefriar. Lavar as fabas verdes e os tomates. Cortar as fabas e cocelas en auga con sal durante uns 7 minutos, deixándoas firmes. Picar os tomates, pelar os ovos e cortalos en cuartos. Mestura todos os ingredientes nun bol. Prepare o aderezo mesturando o aceite co zume de limón, o vinagre e o allo granulado ao gusto. Condimenta con sal e pementa e sérvese quente ou frío.

Fonte: https://www.directoalpaladar.com/

Arriba
Engadiuse á cesta da compra
Non se puido engadir á cesta da compra
Produto engadido con éxito á lista de desexos