Esta ensalada de pementa e anchoa é unha das máis deliciosas que hai. As ensaladas son unha opción ideal para estes días de calor intensa. Un pouco de ledicia chegará á mesa con este colorido prato. Para triunfar mesturaremos dous ingredientes estrela. Os pementos darannos esa marcada cor e sabor que precisan todos os peixes, neste caso as anchoas. O feito de meter peixe na ensalada é un extra que non podemos perder, un xeito de comer este ingrediente facilmente. Anota como preparar unha ensalada de pementa e anchoa nun restaurante.
Ingredientes
Ovos 2
6 pementos de piquillo asados
1 lata de anchoas
2 franxas de queixo
XOxodo de allo
Aceite
Sal
Como facer unha ensalada de pementa e anchoa
1. Esta ensalada é rápida e fácil de preparar. O máis difícil será conseguir todos os ingredientes de boa calidade. Só así conseguiremos un notable resultado final.
2. Comezamos a preparar a materia prima, imos asar os pementos ao forno. Estendemos cada pementa con aceite e poñémola nun forno. Sal ao gusto e enfornar a 180º durante 25 minutos.
3. Cando os pementos estean listos esperaremos a que arrefríen para poder pelalos. Imos limpalos e cortalos en tiras do mesmo tamaño. Podemos mercalos xa preparados, pero non terán o mesmo sabor nin intensidade.
4. Seguimos cos ovos, cociñámolos. Cando estean listos, ao cabo duns 15 minutos, metémolos directamente en auga fría para que se pelen moito mellor. Reservarémolos.
5. Engadimos un toque de sabor a esta ensalada. Pelar o allo e cortalo en anacos o máis pequeno posible. Nunha tixola cun chorriño de aceite, frite o allo.
6. Coloca os pementos cortados en tiras na fonte. Enriba colocamos as anchoas enroladas e regamos o conxunto co allo frito e o seu aceite. Rallamos os ovos ou cortámolos en anacos pequenos.
7. Condimentamos para degustar e gozar dunha das receitas máis incribles que existen. Só teremos que probar unha ensalada sinxela e marabillosa.